PodoSpecial

Podologisch onderzoek

Tijdens uw eerste bezoek wordt de tijd genomen voor een uitgebreid podologisch onderzoek. Het onderzoek bestaat uit:
 
Anamnese:
U wordt gevraagd naar uw dagelijkse loopgedrag (sport, hobby’s, beroep), de aard en plaats van uw klachten, de voorgeschiedenis en het verloop van de klachten.
 
Ganganalyse:
Uw looppatroon wordt geobserveerd.
 
Houdinganalyse:
Uw houding wordt gemeten.
 
Functieonderzoek:
De registerpodoloog A+B beschikt over uitgebreide onderzoeksmogelijkheden om te bepalen of de stand van uw voeten en de bewegingsuitslagen van uw gewrichten een afwijking vertonen.
 
Podografie:
Met behulp van een voetenscan of podograaf wordt de drukverdeling onder uw voeten in beeld gebracht. Schoeninspectie: soms kan nuttige informatie worden afgeleid uit het slijtpatroon van uw schoenen. Neemt u daarom schoenen mee waarop u al veel heeft gelopen.
 
 
 
Na afloop van het onderzoek krijgt u een deskundig advies. Wanneer blijkt dat de registerpodoloog A+B u kan helpen, zal hij een behandelplan opstellen, dat kan bestaan uit een schoenadvies en eventueel een beschrijving van een therapiezool of een ander hulpmiddel. Hij informeert u over de kosten en over de mogelijkheden van vergoeding via uw zorgverzekeraar.
 
Afhankelijk van de aard of ernst van de klachten kan de registerpodoloog A+B ook besluiten u door te verwijzen naar een medische specialist of een voetverzorger.